28. december 2007

Zeitgeist 2

Tretji del filma govori o svetu na splošno in predvsem o ljudeh v ozadju, ljudeh, ki vodijo svet, mi pa sploh ne zaznavamo njihovega obstoja.

Bogati bankirji nadzirajo vrednost dolarja, inflacijo in obresti. So povzroćitelji finančnih kriz, saj si takrat lahko nagrabijo največ premoženja za majhen denar. Lahko pa si povečajo bogastvo še na en način: z vojno. Država si v vojnem stanju sposoja denar od bank, da lahko zagotovi vse vojaške potrebe. Zato so bile mnoge vojne v preteklem stoletju zrežirane.

Svetovna vojna 1: Najprej se ZDA navidezno ni hotela vmešavati.Nato so Američani poslali ladjo Lusitanio na vojno območje kljub vsem opozorilom. Nemci so jo seveda napadli in Američani so tako vstopili v vojno z visoko podporo naroda.

Svetovna vojna 2: Američani so vedeli za napredovanje Japoncev proti Pearl Harbourju, pa se niso odzvali. Še provocirali so Japonsko s prepovedjo trgovanja, zasegom japonskega premoženja v ZDA, pomočjo japonskim sovražnikom… Po Pearl Harbourju so vstopili v vojno, znova z visoko domačo podporo.

Vietnam: Zrežiran incident, ista zgodba.

911: Zrežiran napad, sledi ilegalna in neizzvana vojna proti Afganistanu in kasneje Iraku. Iraška vojna je verjetno že dobljena, le javnosti se meče pesek v oči z nenehnimi bombardiranji. Medtem se vzpostavlja vojaška baza v Iraku, ki bo odskočna deska za nadaljne napade- naslednji je najverjetneje Iran. Krade pa se tudi nafta.

V prihodnosti se lahko soočimo z unijami na vseh kontinentih ki bi se združile in postale “svetovna unija”. To pomeni absolutno moč za skupino ljudi na položajih. Moč kvari, absolutna moč kvari absolutno.
Vsak dan nas zavajajo množični mediji v oblasti manipulatorjev, mi pa nasedamo in smo zaslepljeni. Kajti učiti bi se morali iz zgodovine, ki se vedno ponavlja. Kaj je Amerika? Nacistična Nemčija pod krinko demokracije. Svobode v Ameriki ni, pod sumom terorizma izgubiš vse osebne pravice. Načrtujejo pa še kakšne večje grdobije.

EU pa ima moč samo na papirju. Bodimo realni- toliko narodov ne more živeti v miru prav dolgo, zaradi velikih razlik.

Kot vedno je prihodnost črna…

Ni komentarjev: